Valikko Sulje

Sisäpintojen maalaus

Sisäpintojen maalauksella saa helposti ja nopeasti uutta ilmettä ja tunnelmaa huoneeseen. Sävyn valinta sen sijaan voi välillä tuottaa vaikeuksia, sillä sävyjä on niin paljon erilaisia. Sävyn valintaan vaikuttaa esimerkiksi tilaan tulevan valon määrä ja vuodenaika. Valoisassa tilassa värit tulevat voimakkaammin esille, kun taas hämärämmässä värit hieman tummuvat.  Ihmiset näkevät värit eri tavalla, mutta yleisesti ne voidaan jakaa neutraaleihin, lämpimiin ja viileisiin sävyihin. Viileät ja vaaleat värit avartavat tilaa ja tuovat valoisuutta. Murretut luonnonläheiset sävyt tuovat rauhallista tunnelmaa, lämpimät sävyt kotoisuutta.

Sävyn lisäksi valitaan maalin kiiltoaste käyttötarkoituksen ja oman mieltymyksen mukaan. Sisäseinämaaleja saa puolikiiltävänä, puolihimmeänä, himmeänä ja täyshimmeänä.  Kiiltävämmät maalit kestävät yleensä enemmän pesua ja kulutusta kuin himmeämmät, ja siksi esimerkiksi eteistiloihin ja keittiöihin käy hyvin puolihimmeä maali. Makuu- ja olohuoneisiin taas käy hyvin himmeät ja täyshimmeät sisustusmaalit. Katot maalataan yleensä täyshimmeällä kattomaalilla, paneelikatolle on myös oma paneelikattomaali.

Näin onnistut:

-Puhdista maalattavat pinnat pölystä, rasvasta ja irtoliasta. Jo maalatut pinnat kannattaa pestä maalipesulla, se poistaa lian ja lisäksi himmentää vanhaa maalipintaa ja parantaa tartuntaa.

-Tasoita mahdolliset kolot, saumat ja halkeamat tasoitteella. Kun tasoite on kuivunut, hio tasoitettu pinta ja putsaa hiontapöly pois.

-Suojaa ja rajaa maalarinteipillä seinien reunat, listat, pistorasiat, valokatkaisijat ym. jotka eivät saa sotkeutua. Kattoa ja seiniä maalatessa suojaa myös lattiapinta esimerkiksi suojapaperilla, pahvilla tai muovilla.

-Sekoita maali huolellisesti. Varaa kaukaloon maalia tarpeeksi, että saat maalattua koko maalattavan alueen kerralla.

-Maalaa siveltimellä alueen reunat, ja esimerkiksi pistorasioiden ympärykset, isot pinnat maalataan telalla.

-Maalaa noin puolen metrin leveyden verran kerralla, liikuttamalla telaa lattiasta kattoon pystysuuntaisin vedoin. Limitä seuraava kaistale vähän edellisen kerroksen päälle.

-Älä päästä telaa liian kuivaksi, vaan ota maalia reilusti.

-Pohjamaalaa pohjamaalilla kerran, ja pintamaalilla 1-2 kertaa tarpeen mukaan.

-Anna kuivua kunnolla ennen seuraavan maalikerroksen levittämistä. Ensimmäisen maalikerroksen kuivumiseen menee noin 1-2 tuntia.

-Puhdista työvälineet pensselipesulla ja vedellä.

OTA YHTEYTTÄ!